Studio Vitri

Studio
Vitri

Glas in lood is een belangrijk onderdeel van de architectuur.
Het geeft een woning of openbaar gebouw sfeer en karakter.
Het behoud van deze oorspronkelijke elementen is belangrijk voor de waarde van uw pand.

Met de huidige mogelijkheden voor het isoleren van uw glas in lood kan het ook een flinke besparing opleveren in uw energieverbruik. Bovendien kunt u de veiligheid van uw pand vergroten door bij de isolatie van inbraakwerend glas gebruik te maken. StudioVitri restaureert, repareert en ontwerpt uw glas in lood. Wij doen dat met liefde voor het vak, op ambachtelijke wijze.

Ontwerpen

StudioVitri ontwerpt glas in lood voor alle mogelijke toepassingen. Dat kan in alle denkbare stijlen, van Jugendstil (Art Nouveau) tot kubisme, van klassiek tot modern.

We gaan samen met u aan de slag om van een idee een prachtig glas in lood kunstwerk te maken. Dat kan een ontwerp zijn wat wij voor u maken, of een ontwerp wat u zelf aanlevert.

Wij betrekken u bij het hele proces om uw ontwerp tot een prachtig eindresultaat te brengen.

Reparatie

Bij reparatie van een glas in loodraam wordt allereerst gekeken of de schade ter plekke gerepareerd kan worden, of dat het venster in ons atelier hersteld moet worden.

StudioVitri beschikt over een grote voorraad oud en antiek glas zodat we oorspronkelijke materialen kunnen gebruiken voor de reparatie.

Als hiervan afgeweken moet worden, bijvoorbeeld omdat een specifieke kleur niet meer voorradig of leverbaar is of niet meer gemaakt wordt, doen we dat altijd in overleg met u.

Daarbij staat het behoud van het karakter van het glas-in-loodraam voorop.

Restauratie

Voorop staat altijd het respect voor de oorspronkelijke ontwerper, kunstenaar en glazenier.

StudioVitri werkt volledig conform de ERM (Erkende Restauratiekwaliteit Monumenten – (URL 4002)

Dubbelglas

Om de isolatiewaarde van glas-in-loodramen te verbeteren is het mogelijk om ze tussen dubbelglas te plaatsen.

Hierdoor bespaart u op uw stookkosten in de winter en wordt het in huis minder snel warm in de zomer.

Over ons

Paul Thomissen

Hij is, naast ervaren restaurateur van monumentaal glas, ook docent aan het Sint Lucas in Boxtel waar hij jonge aankomende glazeniers opleidt in dit prachtige ambacht. Paul is het best te omschrijven als “Glasfanaat”. Voor hem is de eigen creativiteit de grens van wat van glas is te maken.

Daniëlle

Met haar ruime ervaring op het gebied van restauratie en haar uitmuntende vaardigheden op het gebied van brandschilderen is zij een onmisbare kracht binnen ons team.

Esmee

Als stagiaire binnengekomen is zij na afronding van haar stage niet meer weg te denken uit ons team. Een veelbelovend aankomend talent.

Workshops en cursussen

U kunt bij StudioVitri kennismaken met ons ambacht en de vaardigheden van de glazeniers door de eeuwen heen. Wij organiseren workshops waar u leert hoe u een glas-in-loodraam kunt maken.

De workshop wordt gegeven in ons eigen atelier in Kerkrade en is inclusief materiaal.

Uitzonderlijke en betaalbare kwaliteit op elk project gegarandeerd

Persoonlijke service

Jarenlange ervaring

Aandacht voor details